14/11/2025 0 Opmerkingen
Amandelmeelcrackers met zalmmousse
Ingrediënten:
- 150 gram amandelmeel
- 1 ei
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 175 graden
- Amandelmeel in beslagkom
- Ei loskloppen en deze toevoegen
- Olijfolie toevoegen
- Kneed nu alles goed door elkaar
- Spreid het deeg uit over een bakplaat met bakpapier
- Leg er een tweede vel bakpapier bovenop en maak het deeg
- zo gelijkmatig en plat mogelijk (1-2 mm)
- Snij in de vorm van crackers
- Baktijd 10-12 minuten
Zalmmousse
Ingrediënten:
- 1 pakje gerookte zalm
- Halve makreel (huid eraf)
- ± 75 gram roomboter
- Evt. iets zout
- Evt. citroensap
Bereiding:
- Doe alle ingrediënten in de keukenmachine
- Meng net zolang totdat het een mooie egale massa is
- Proef en voeg zo nodig iets zout of citroensap toe
Opmerkingen
Schrijf een reactie